ZP NR 15/EFS/ 2014 Radomsko, dnia 10.10.2014.
Zgodnie z art. 92 ustawy z dnia 29.01.2004 r.- Prawo zamówień publicznych / tekst jednolity Dz. U. z 2013, poz. 907 z późn. zm. / zawiadamiamy, że w dniu 10.10.2014. zostało rozstrzygnięte postępowanie o zamówienie publiczne - przetarg nieograniczony, ogłoszony w dniu 25.09.2014r. na wybór Wykonawcy szkolenia Kucharz małej gastronomii dla 15 osób bezrobotnych, według kodu określonego we Wspólnym Słowniku Zamówień 80.53.00.00-8 Usługi szkoleniowe, w zakresie:
Wybrana została oferta Wykonawcy:
Zakład Doskonalenia Zawodowego w Łodzi Centrum Kształcenia Zawodowego ul. Częstochowska 54 97-570 Przedbórz Wybrana oferta spełnia warunki Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia oraz w ogólnej ocenie kryteriów ofert uzyskała najwyższą liczbę punktów. Oferta nr 1 – Centrum Kształcenia Biznesu Sp. z o.o., Oferta nr 2 – ZDZ w Łodzi, Centrum Kształcenia Zawodowego, Oferta nr 3 – Artur Dziuba Agencja Usług Oświatowych „ART.”, ul. Rynek 14, 97-570 Przedbórz Poniższe zestawienie przedstawia nr oferty złożonej przez Wykonawcę wraz ze streszczeniem oceny i porównania złożonych ofert zawierającym punktację przyznaną ofertom w każdym kryterium oceny ofert i łączną punktację .
Oferta Nr 1 – została odrzucona na podstawie Art. 89 ust. 1 pkt. 2 ustawy Prawo Zamówień Publicznych, treść złożonej oferty nie odpowiada treści Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. W preliminarzu kosztów szkolenia nie uwzględniono kosztów związanych z zabezpieczeniem uczestnikom szkolenia napojów i suszu konferencyjnego. Zamawiający w dziale III pkt 10 SIWZ wymagał, aby „Koszt dzienny związany z wydatkami na poczęstunek nie może być niższy niż 5 zł na jednego uczestnika szkolenia, ale nie większy niż 7 zł”. Oferta Nr 3 – została odrzucona na podstawie Art. 89 ust. 1 pkt. 2 ustawy Prawo Zamówień Publicznych, treść złożonej oferty nie odpowiada treści Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. W preliminarzu kosztów szkolenia nie uwzględniono kosztów związanych z zabezpieczeniem uczestnikom szkolenia napojów i suszu konferencyjnego. Zamawiający w dziale III pkt 10 SIWZ wymagał, aby „Koszt dzienny związany z wydatkami na poczęstunek nie może być niższy niż 5 zł na jednego uczestnika szkolenia, ale nie większy niż 7 zł”.
Jednocześnie informuję, iż umowa w sprawie zamówienia publicznego na wykonanie usługi szkoleniowej „Kucharz małej gastronomii” dla 15 osób bezrobotnych może być zawarta, zgodnie z przepisem art. 94 ust. 1 pkt 2 pzp, po upływie 10 dni od dnia przesłania zawiadomienia o wyborze najkorzystniejszej oferty.
Data dodania: 2014-09-25 15:00
|
[powrot do treści ogłoszenia]